Mehmet Dilsiz

MEHMET DİLSİZ

Okulumuzu yaptıran Mehmet DİLSİZ; 01 Mart 1913 yılında Çandarlı'da doğmuştur. 1. Cihan harbinde babası şehit düşmüş, 4 yıl Medresede okumuş, 1923 yılında Cumhuriyetin Kuruluşu ile ilkokullar açılmış.

İlk önce bir öğretmenin evinde eğitime başlamış daha sonra (2. sene) kilise avlusunda yunan halkının çocukları ile eğitim görmüş. Beş yılın sonunda ilkokul diplomasını almış.

İlkokulu bitirdikten sonra maddi imkânsızlıklar dolayısı ile üst öğretime devam edememiştir.

Böylece küçük yaşta hayatın zorluklarını aşmayı başarmıştır. Ayakkabıcılık, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmıştır. Tutumlu bir insan olduğundan belirli bir ekonomik güce sahip olmuş. Yaşamı boyunca insanlara maddi ve manevi olarak yardımcı olmaya çalışmıştır. Ayrıca Çandarlı'da bir vakıf kurarak vakfın geliri ile Üniversite öğrencilerine burs vermeye başlamış ve halen vakıf çalışmaları kapsamında Eğitim-Öğretim hayatına dair çalışmalarına devam etmektedir...

26.04.2022 168